Ari ni pok nok kisohkang berkenaang pulut pagi. Ade orang panggil pulut ikan masing, ade orang panggil pulut nyior, ade orang panggil pulut ikang rebus. Macang-macang panggilang. Tapi ape hok pok maksudkang ialah pulut hok gaul dengan nyior dan makang dengan ikang kering @ masin. Kadang-kadang ade orang makang dengang ikang rebus goreng, kadang2 ade makang dengang telor dadar. Ade jugok hok makang dengang buoh petai jeruk. Kalu hok stended lagi tu makang dengan ayang goreng atau daging goreng. Macang-macang weh!. Pok memang suke makang pulut ni. Jangang makang banyok, nanti sakit urat.
3 comments:
el tak penah pekena pulut pagi ni pok...selalu makan pulut durian je..bila gi ganu nak cuba weh..
Dok payoh gi ganu. Buat sendiri je Datin El. Mule2 tu tanok pulut, lepah tu kokok nyior dan gaul sikit dengan garam. Goreng ikang masin. Lepah tu makang lah.... Lagi sedap...
tq diatas resepi..nanti el cuba ye..
Post a Comment