Tuesday, October 20, 2009

Bloggers Tertua Meninggal

Maka terbacalah oleh pok kisah seorang Bloggers tertua bername Amelia Lopez berumur 97 tahun yang telah meninggal dunia pada minggu lepas. Tapi dok di sebut pulok bila tarikhnye. Blognya dikatakang dilayari mencecah 60,000 oghang.
Tapi ape hok pok nok kesohkang bukanglah mengenai si nenek ni atau pong kehebatang blog ni, tapi ape yang pok nok maklungkang adelah berkemungkinang selepah nenek ni meninggal, make takdoklah lagi bloggers tertua di dunia ini selain daripada pok. Ke guane. Make suatu masa nanti kalu pok mati, akang keluorlah sekali lagi tajuk berite di dade akhbar yang berbunyi 'Bloggers Tertua Malaysia Meninggal'. - Tapi tu lambat lagilah, bukang dalang mase terdekat - InsyaAllah. Ya Allah Ya Tuhanku, panjangkanglah umur Ku untuk aku terus beribadat kepada mu, Amin.

13 comments:

Datin El said...

Alahai pok, gambar je tua..org sebenonye sememangnye muda..gerenti..

hajah zainab bt abdullah said...

salam pok,

sebenarnya berape usia pok?? ke biarlah rahsia...

Ayem said...

Salam pok....

Dor pok gi guaner lamer sunguh amber dok dengor kobor beriter. Nok kater gi rayer dok munosaboh sapa kelibat dok napok lansung kat Keda Pati atau di Bukit Tok Bat. Rusing sungguh amber.

Guaner pedapat Pok keadaang Kuala Berang lening. "Berang" sungguh dengang kemajuang sampai amber rasa rimah duk di Kuala Berang. Dengang jalang jem, barang mahal, jalang rosok dang sebagainyer.

Amber dulu ingat nok tumpang duduk di Kuala Berang sebab keadaan tenang, amang damai, jauh dengan kesibukan kota, tarah hiduk rendah tapi lening (sejok amber sapa lagi) doh terbalik kut. Nampok gayer amber kena jadi perantau balik la..... Ke guaner Pok?

PINATBATE said...

Pok..!
makin tua makin banyok pengalaman..

ayem36 said...

Macam orang tua kater, "hidup seorang lelaki boleh kiter ibaratkan sebagai pokok nyior. Semakin tua semakin keras batangnya." ke guaner pok?

SIREH JUNJUNG said...

salam ceria untuk pok...

mmm. gmbr ketika usia mendatang 40 tahun lagi ke Pok?

salam dari nenek

Ayohwang said...

Datin El,
Salam, lame sunggoh pok dok chare ke blog ni. Maklung sajelah banyok kije. Gitulah datin, walaupong tue, tapi pok selalu doakang agar sentiase mude.....

Ayohwang said...

Cg. Hajah,
Oghang macang pok ni dok pernoh berahsia. Kalu nok tahu, tengoklah ic pok dalang n3 yang lepah.....

Ayohwang said...

ayem, ayem36,

Itulah dinamakang kemajuang. Kualer Berang ni name saje ulu, tapi dari segi kemajuangnye, buleh mengalohkang bandor-bandor besor. Ke guane. Kalu nok cari kedamaiang dang ketenangang, masih ade lagi tempatnye di Kualer Berang ni. Gilah ke tasik kenyir, Sekayu, Belukar bukit dang banyok lagi tempat yang kite buleh lari dari hiruk pikuk kesibukang bandor....

Ayohwang said...

Pinat,

Memang doh....

Ayohwang said...

Nenek (Sireh Junjung),

Comel sunggoh nenek dengang baju kebayenye. Macang ratu kebaye.

cikmanggis said...

pok,tiap kali datang rumah pok ni,terkejut nampak gambar bloger tu:)

ZULKIFLI BIN MOHAMED said...

Salam Ayoh Wang,

"kunjungan, lama tak tinggalkan jejak di laman ini".