Rojok kateh ni sebenornye adelah merupakang rojok kaki lembu yang agok femos di Ganu kite. Kat lain pok rase tak dok. Kaki lembu bahagiang tapoknye tu dibuang tapoknye dang diambik isinye. Biasenye oghang bakor tapok tersebut, lepah tu buang tapoknye dang ambik isinye lalu dipotong kecik. Kuoh die tu dok payoh. Cume air asang jawe, nisang, cili boh, dang garang je. Kuohnye rase macang jeruk pauh pedas. Memang sedap wat ilang pahit mulut oghang tue macang pok ni.
salam pok..tak penah dengar pun rojak ni ..rasa jauhlah sekali.kreatif betul org ganu ni..semuga pok gembira dan sihat sentiasa..
ReplyDeletekecur air liur..
ReplyDeletebakpe sini takdok?
Datin El, Pinat,
ReplyDeleteKalu tempat lain tapok kaki lembu di die oghang buang je. Kalu di Kelatang die buat sop.
salam pok,
ReplyDeleteBetul tu kat kelantan kita buat sup kaki,eh pok rasanya cam colek je kuah dia...hmm cam colek ike tukko...
selamat berbuka puasa pok.
CM,
ReplyDeleteYe le. Kuoh die rase macang jeruk buoh pauh pedas gitu. Sedappp.
Salam Pok,
ReplyDeleteLama dok makang rojok kateh. Dulu arwoh ayaoh saya pung memang berehi makang ni. Sedap. Terliur ambe weh.
Salam Ramadhan Pok.
Azemi,
ReplyDeleteDok kelik raye ke. Kalu kelik ni bulehlah cari. Buat lepah kempunan.
terliur pulok ke rojok kateh!! bile nok balik gganu...gi pasor keda payang..
ReplyDeleteCikgu Zainab,
ReplyDeleteCikgu pong oghang Ganu jugoklah ye.....
ayoh wang,
ReplyDeleteya..saya org gganu. dulu dok batah baru. lleni jd flet doh situ...amba sek ssss...